cartofi cu ciuperci

Ingrediente

v 2 kg cartofi ;
v 400 g ciuperci proaspete sau 200 g ciuperci conserva

v 200 g smantana ;
v 150 g unt sau margarina ;
v 100 g faina ;
v 700 ml lapte ;
v sare ;                                 

Mod de preparare

Ø Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame iar daca sunt conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame.

Ø Ciupercile se inabusa in 50 g unt sau margarina. Separat, in 50 g unt sau margarina se adauga faina dizolvata cu 200 ml lapte, sare si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte continuand fierberea circa 20 minute.

Ø Se strecoara, se adauga smantana, cartofii fierti si taiati cuburi, ciupercile si se mai fierb circa 10 minute.
Preparatul se serveste cald, cu unt topit sau margarina deasupra.

Un comentariu:

  1. Hi, Rose!
    Thank you for following my blog! I will be posting more recipes this week!
    I am following you too, I will see if the translation works properly!
    Cheers,

    RăspundețiȘtergere