v 2 dovlecei (circa 1 ½ kg) ;
v ½ kg rosii ;
v un ardei gras ;
v 4 linguri ulei (60 ml) ;
v cimbru ;
v marar :
v sare ;
v o ceapa de marime mijlocie (80 g) ;
Mod de preparare
Ø Se curata de coaja
dovleceii si se taie in jumatati, apoi se scoate mijlocul cu semintele, cu o
lingura. Partea ramasa se taie in cuburi, sau se rade prin razatoarea
cu gauri mari (impingand numai inainte pe razatoare, ca sa rezulte fasii cat
mai lungi). Se presara cu o lingurita rasa de sare, fie ca sunt taiati in
cuburi, fie rasi, se amesteca, se lasa 30 minute, ca sarea sa extraga apa din
ei si apoi se storc bine in pumni. Ø Ceapa se taie cat mai marunt, se caleste 2 minute in tot uleiul, la foc mic, fara sa se rumeneasca. Se adauga dovleceii, 100 ml apa, ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile (curatate de coaja) taiate in felii de 2 cm grosime si o crenguta de cimbru. Se dau la cuptor circa 20 minute, la foc mijlociu, sa fiarba toate fara sa se terciuiasca. Cand se scoate din cuptor, mancarea se presara cu marar tocat si i se potriveste gustul cu sare.
Se serveste calda, ca garnitura, la fripturi, carnati, chiftele, friganele, ochiuri, sau rece, ca fel intai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu