v 600 g cartofi ;
v 200 g ceapa ;
v 200 g morcovi ;
v 100 g telina radacina ;
v 100 g mazare conserva ;
v 75 g unt ;
v 200 ml lapte ;
v 2 oua ;
v 50 g faina ;
v 150 g paine alba ;
v sare ;
v 1,5 l supa de oase ;
Mod de preparare
Ø Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Pinea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc in cuptor, stropite cu 25 g unt.
Ø Se fierbe supa de oase impreuna cu morcovii, telina si ceapa. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga cartofi, mazare, se paseaza si se mai fierb circa 10 minute.
Ø In crema obtinuta se adauga compozitia preparata din galbenusuri, faina, lapte si sare, continuandu-se fierberea circa 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de unt.
Preparaul se serveste fierbinte, cu crutoane de paine alba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu