v 2,5 kg conopida ;
v 175 g unt ;
v 600 ml lapte ;
v 175 g faina ;
v 2 oua ;
v 150 g cascaval ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Conopida se curata de frunze, se taie in buchetele si se curata codita fiecarui buchetel de coaja fibroasa. Se spala si apoi se fierbe circa 20 minute in apa clocotita cu putina sare si lapte (care albeste). Daca fierbe prea mult, conopida se zdrobeste si se inroseste.
Ø In 150 g unt topit se adauga faina dizolvata in 300 ml lapte amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari apoi se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa.
Ø Dupa ce vasul se retrage de pe foc se adauga doua galbenusuri si sare.
Ø In tava unsa cu unt, se toarna jumatate din sosul obtinut, peste care se aseaza un strat uniform de conopida, se acopera cu restul de sos si se presara cu cascaval ras. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare.
Preparatul se serveste cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu