Aceasta reteta simpla si rapida este solutia perfecta pentru masa de pranz sau cina. Carnea de vita cu sos picant si mustar se
prepara usor si este foarte gustoasa.
Ingrediente reteta carne de vita cu sos picant si mustar
v 800 g carne de vita ;
v 50 ml ulei ;
v 2 kg cartofi ;
v 1,2 l sos picant ;
v 500 ml supa de oase ;
v patrunjel verde ;
v sare ;
Pentru sos :
v 2 l supa de oase ;
v 100 ml ulei ;
v 80 g faina ;
v 100 g morcovi ;
v 100 g patrunjel radacina ;
v 100 g telina radacina ;
v 200 g ceapa ;
v 10 g usturoi ;
v 100 ml pasta de tomate ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v 150 g castraveti in otet ;
v 50 g unt ;
v 50 g mustar ;
v 50 g vin alb ;
v 50 ml otet de 90 ;
v sare ;
Mod de preparare reteta carne de vita cu sos picant si mustar
Ø Pentru sos, morcovii, 100 g ceapa, patrunjelul radacina si telina se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate diluata cu 100 ml apa, faina dizolvata in 100 ml apa rece, supa de oase, foi de dafin, usturoi curatat si taiat felii, piper, cimbru si sare. Se continua fierberea la foc moderat circa 2 ore. Cand sosul e fiert, se strecoara prin sita deasa. Dupa ce fierbem 15 minute in 300 ml apa 100 g ceapa (care a fost curatata si taiata marunt), 50 g mustar si piper, adaugam peste sosul cu legume. Fierbem inca 5 minute apoi strecuram printr-o sita fina. La sos se adauga castraveti curatati de coaja si seminte si taiati foarte marunt si se fierb impreuna 5-10 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin, otet, unt si sare.
Ø Cartofii se spala , se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
Ø Carnea de vita se curata de pielite, se spala si se portioneaza apoi se sareaza si se inabusa in ulei cu 100 ml supa de oase. Se adauga treptat cantitatea de supa ramasa (circa 400 g) si sos picant si se fierb impreuna circa 90 minute.
Preparatul se serveste cald , cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu