Dificultate - usor
Cantitate
- 6 portii
Acest chec cu nuca si ciocolata este delicios
si potrivit pentru o zi de sarbatoare.
Ingredientev 250 g margarina ;
v 250 g zahar ;
v 4 oua ;
v 200 g faina ;
v 1 plic zahar vanilat ;
v 1 plic budinca cu gust de ciocolata ;
v 2 linguri cacao ;
v 1 plic praf de copt ;
v 125 ml lapte ;
v 200 g nuca taiata marunt ;
v 100 g fulgi de cocos ;
v 150 g ciocolata menaj neagra ;
Mod de preparare reteta
chec cu nuca si ciocolata
Ø Se amesteca praful de
budinca cu faina, cacaua si praful de copt si se lasa deoparte.Ø Se amesteca bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale unul cate unul, amestecul de budinca si faina, apoi laptele, nucile si fulgii de cocos.
Ø Tapetam o forma de 30/10 cm cu faina, turnam amestecul si-l dam la copt, la foc potrivit 50 minute. Scoatem checul si lasam sa se raceasca, timp in care pregatim glazura astfel : topim ciocolata pe bain-marie si o turnam fierbinte deasupra checului apoi presaram fulgii de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu