chec cu nuca si ciocolata

Timp de preparare    - 20 minute

Dificultate                  - usor
Cantitate                    - 6 portii












Acest chec cu nuca si ciocolata este delicios si potrivit pentru o zi de sarbatoare.
Ingrediente

v 250 g margarina ;
v 250 g zahar ;
v 4 oua ;
v 200 g faina ;
v 1 plic zahar vanilat ;
v 1 plic budinca cu gust de ciocolata ;
v 2 linguri cacao ;
v 1 plic praf de copt ;
v 125 ml lapte ;
v 200 g nuca taiata marunt ;
v 100 g fulgi de cocos ;
v 150 g ciocolata menaj neagra ;

Mod de preparare reteta chec cu nuca si ciocolata
Ø Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaua si praful de copt si se lasa deoparte.

Ø Se amesteca bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale unul cate unul, amestecul de budinca si faina, apoi laptele, nucile si fulgii de cocos.

Ø Tapetam o forma de 30/10 cm cu faina, turnam amestecul si-l dam la copt, la foc potrivit 50 minute. Scoatem checul si lasam sa se raceasca,  timp in care pregatim glazura astfel : topim ciocolata pe bain-marie si o turnam fierbinte deasupra checului apoi presaram fulgii de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu