tarta cu dovlecei si usturoi

Timp de preparare    - 40 minute

Dificultate                  - usor
Cantitate                    - 4 portii










Tarta cu dovlecei si usturoi este usoara si gustoasa iar reusita este garantata.
Ingrediente

v 300 g foietaj ;
v 1 dovlecel potrivit ;
v 1 fir de praz ;
v 200 g bacon ;
v 1 lingura ulei ;
v ½ lingurita condiment uscat ;
v 200 ml smantana ;
v 3 oua ;
v 100 g cascaval ;
v 1 crenguta cimbru ;
v 4 catei de usturoi ;
v sare ;
v piper ;

Mod de preparare reteta  tarta cu dovlecei si usturoi
Ø Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat in frigider. Se presara pe o planseta faina si se intinde foaia pana ajunge la grosimea de 2-3 mm.

Ø Foaia se aseaza intr-o forma de tarta, imbracand si peretii. Surplusul se taie. Se inteapa aluatul de pe fundul formei cu furculita. Se coace 10 minute.

Ø Dovlecelul se taie bucati, prazul se taie rondele, iar baconul se taie fasii. Se pastreaza doua felii subtiri pentru decor.

Ø Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc usor fasiile de bacon. Se adauga dovleceii, prazul, condimentele uscate, sare si piper, dupa gust si se lasa doua minute.

Ø Se bate bine smantana cu ouale, se adauga trei catei de usturoi pisat, cascavalul ras, frunzele de cimbru si se amesteca.

Ø Se scoate forma din cuptor, se pun legumele calite si se toarna amestecul cu smantana. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Se decoreaza cu felii de usturoi si cu bacon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu