Dificultate - mediu
Cantitate - 8 portii
Ingrediente
v ficatul, plamanii si
rinichii de la un miel de 6-8 kg ;v 150 g ceapa ;
v 100 g franzela ;
v 50-80 ml ulei ;
v 100 ml smantana (se poate si fara ) ;
v 3-4 oua ;
v sare ;
v piper ;
v ienibahar ;
v marar ;
v patrunjel ;
v tarhon ;
Mod de preparare
reteta drob de miel
1. Se curata maruntaiele
de miel si se spala repede sub jet de apa, fara a se tine in apa rece. Ceapa tocata
marunt se caleste, un minut, cu 5-6 linguri ulei, apoi se adauga plamanii
taiati in bucati mici, ca sa iasa aerul din ei, rinichii bine spalati si taiati
in jumatati, iar acestea in bucatele, o lingurita cu varf de sare si cate un
varf de cutit din fiecare condiment. Se prajesc toate la foc mic, acoperite,
pana cand scade apa ce o lasa. 2. Dupa ce s-au racit, se trec prin masina de tocat, impreuna cu ficatul crud si cu franzela muiata in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, smantana, cateva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, mararul, patrunjelul, tarhonul (frunze), tocate, apoi se amesteca bine.
3. Intr-un vas termorezistent sau cratita de circa 2 ½ l sau intr-o tava smaltuita mai mica, se intinde prapurul de miel (care a fost tinut in apa ca sa nu se usuce). Peste el se aseaza compozitia intr-un strat de 3-4 cm grosime si apoi se aduc marginile acestuia peste tocatura ca sa o acopere (sa nu se usuce), apoi se da la cuptorul bine incins 30 minute.
4. Drobul se lasa sa se raceasca in vasul in care s-a copt si se serveste rece, cu ceapa verde, ridichi etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu