pizza Margherita

Timp de preparare    - 25 minute

Dificultate                  - usor
Cantitate                    - 10 felii










Creata in onoarea reginei Margherita, pizza din Neapole a cucerit, pe rand, toate colturile lumii. Este o reteta rapida si usor de preparat.
Ingrediente

Pentru aluat :
v ½ cub drojdie ;
v 250 g faina ;
v 2 linguri ulei de masline ;
v sare ;

Topping :
 v 700 g rosii ;
v 1 ceapa frantuzeasca ;
v 1 catel de usturoi ;
v 2 linguri ulei ;
v 1 lingura bulion ;
v ½ lingurita oregano ;
v sare ;
v piper ;
v 200 g mozzarella ;
v 2 linguri busuioc tocat ;

Mod de preparare reteta pizza Margherita
Ø Se dizolva drojdia in 125 ml apa calduta si se lasa sa creasca circa 15 minute. Se framanta apoi aluatul, adaugand faina, ulei si 1 lingurita de sare. Se acopera si se lasa sa creasca la caldura circa 40 minute.

Ø Se pun 4 rosii deoparte iar celelalte se decojesc si se taie cuburi. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc intr-o lingura de ulei. Se adauga rosiile si bulionul si se calesc 15 minute. Se adauga oregano, sare si piper. Se taie felii restul de rosii, precum si mozzarella.

Ø Cuptorul se incinge la 220oC. Se mai framanta putin aluatul si se intinde o foaie rotunda cu diametru de aproximativ 24 cm. Se aseaza intr-o tava unsa  si se acopera cu sos de rosii. Se repartizeaza felii de mozzarella si de rosii. Se presara busuioc, se stropeste cu 1 lingura ulei si se coace la cuptor 25 minute.

Un comentariu: