salata de primavara

Timp de preparare    - 45 minute

Dificultate                  - usor
Cantitate                    - 4 portii










Aceasta salata plina de aroma si culoare este o combinatie reusita de legume, paste fierte si carne de pui, pe care va propun sa o preparati.
Ingrediente

v 600 g paste (couscous marunt) ;
v 1 ardei rosu ;
v 1 ardei galben ;
v 1 lamaie ;
v 2 cepe ;
v 2 catei de usturoi ;
v 1 legatura marar verde ;
v 1 legatura patrunjel verde ;
v 1 foaie de dafin ;
v 1 piept de pui ;
v 1 legatura frunze de papadie ;
v 4 linguri ulei de masline ;
v sare ;
v piper ;

Mod de preparare reteta  salata de primavara
Ø Fierbeti intr-un litru de apa ceapa curatata si taiata sferturi, dafinul, usturoiul curatat, mararul si patrunjelul. Cand apa clocoteste, condimentati-o cu sare si piper si strecurati-o peste couscous-ul pus intr-un castron mai mare. Acoperiti castronul si lasati couscous-ul sa se umfle.

Ø Fierbeti pieptul de pui si taiati-l in cubulete.

Ø Scurgeti couscous-ul de apa daca a mai ramas, puneti peste el cubuletele de pui, ardeii taiati in cubulete si frunzele de papadie, bine spalate.

Ø Condimentati, daca mai este necesar si serviti salata rece. In loc de papadie, puteti folosi orice alta planta comestibila de primavara : leurda, stevie, macris, spanac, untisor, loboda etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu