Dificultate - usor
Cantitate
- 4 portii
Aceasta salata plina de aroma si culoare este
o combinatie reusita de legume, paste fierte si carne de pui, pe care va propun
sa o preparati.
Ingredientev 600 g paste (couscous marunt) ;
v 1 ardei rosu ;
v 1 ardei galben ;
v 1 lamaie ;
v 2 cepe ;
v 2 catei de usturoi ;
v 1 legatura marar verde ;
v 1 legatura patrunjel verde ;
v 1 foaie de dafin ;
v 1 piept de pui ;
v 1 legatura frunze de papadie ;
v 4 linguri ulei de masline ;
v sare ;
v piper ;
Mod de preparare reteta
salata de primavara
Ø Fierbeti intr-un
litru de apa ceapa curatata si taiata sferturi, dafinul, usturoiul curatat,
mararul si patrunjelul. Cand apa clocoteste, condimentati-o cu sare si piper si
strecurati-o peste couscous-ul pus intr-un castron mai mare. Acoperiti
castronul si lasati couscous-ul sa se umfle.Ø Fierbeti pieptul de pui si taiati-l in cubulete.
Ø Scurgeti couscous-ul de apa daca a mai ramas, puneti peste el cubuletele de pui, ardeii taiati in cubulete si frunzele de papadie, bine spalate.
Ø Condimentati, daca mai este necesar si serviti salata rece. In loc de papadie, puteti folosi orice alta planta comestibila de primavara : leurda, stevie, macris, spanac, untisor, loboda etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu