Budinca cu carne si nuci

Timp de preparare    - 15 minute

Dificultate                  - usor
Cantitate                    - 4 portii














Reteta de budinca cu carne si nuci este usor de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente reteta budinca cu carne si nuci

v 500 g carne de porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui;
v 300 ml lapte ;
v 200 g franzela ;
v 250 ml smantana ;
v 100 g ceapa ;
v 30 g faina ;
v 100 g unt sau ulei ;
v 4 oua ;
v 2 linguri miez de nuca ;
v piper ;
v frunze de dafin ;
v ienibahar ;
v pesmet ;
v sare ;
v o lingura marar sau patrunjel tocat ;

Mod de preparare reteta budinca cu carne si nuci
§  Ceapa tocata marunt se caleste, un minut, in unt sau ulei. Franzela, taiata in felii, se inmoaie in 250 ml lapte pana cand il absoarbe in intregime. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smantana, faina, 3 galbenusuri, nucile taiate foarte fin, piper si ienibahar sau putin cimbru faramitat, o lingurita cu sare, marar sau patrunjel si se amesteca bine.

§  In compozitia de budinca se adauga albusurile, batute spuma tare, se amesteca, cu telul, prin rasturnare, apoi se rastoarna intr-o cratita unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Deasupra se toarna ou batut ca pentru omleta amestecat cu lapte si se pun frunze de dafin.

Budinca cu carne si nuci se serveste fierbinte, cu sos de rosii, cu piure de spanac sau urzici, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca si chiftelele, ca fel intai. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.

Un comentariu: