Dificultate - usor
Cantitate
- 4 portii
Reteta de budinca cu carne si nuci este usor
de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente reteta
budinca cu carne si nuciv 500 g carne de porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui;
v 300 ml lapte ;
v 200 g franzela ;
v 250 ml smantana ;
v 100 g ceapa ;
v 30 g faina ;
v 100 g unt sau ulei ;
v 4 oua ;
v 2 linguri miez de nuca ;
v piper ;
v frunze de dafin ;
v ienibahar ;
v pesmet ;
v sare ;
v o lingura marar sau patrunjel tocat ;
Mod de preparare reteta
budinca cu carne si nuci
§ Ceapa tocata marunt
se caleste, un minut, in unt sau ulei. Franzela, taiata in felii, se inmoaie in
250 ml lapte pana cand il absoarbe in intregime. Carnea se trece prin masina
de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se
adauga smantana, faina, 3 galbenusuri, nucile taiate foarte fin, piper si
ienibahar sau putin cimbru faramitat, o lingurita cu sare, marar sau patrunjel
si se amesteca bine.§ In compozitia de budinca se adauga albusurile, batute spuma tare, se amesteca, cu telul, prin rasturnare, apoi se rastoarna intr-o cratita unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Deasupra se toarna ou batut ca pentru omleta amestecat cu lapte si se pun frunze de dafin.
Budinca cu carne si nuci se serveste fierbinte, cu sos de rosii, cu piure de spanac sau urzici, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca si chiftelele, ca fel intai. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.
c'è un premio per te se passi dal mio blog
RăspundețiȘtergere