Ostropel cu carne de vita si cartofi

Timp de preparare    - 60 minute

Dificultate                  - mediu
Cantitate                    - 10 portii












Aceasta mancare cu carne de vita si garnitura de  cartofi,  foarte gustoasa si usor de gatit, se serveste calda., cu patrunjel verde deasupra.
Ingrediente reteta ostropel cu carne de vita si cartofi

v 800 g carne de vita ;
v 200 g ceapa :
v 100 g morcovi ;
v 100 g pastarnac ;
v 150 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 100 g pasta de tomate ;
v 2 kg cartofi ;
v 50 g usturoi ;
v 1 l supa de oase ;
v patrunjel verde ;
v sare ;

Mod de preparare reteta ostropel cu carne de vita si cartofi

§  Carnea se spala si se portioneaza, dupa care se sareaza si se inabusa in 75 ml ulei, cu putina supa (75 ml).Se adauga supa de oase (250 ml) si se fierbe pana ce carnea este aproape fiarta.

§  Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi apoi se fierb in apa cu sare.

§  Ceapa, morcovii si pastarnacul se curata , se spala si se taie felii, apoi se inabusa in cantitatea ramasa de ulei (75 ml) cu 75 ml supa.

§  Se adauga pasta de tomate diluata cu 100 ml supa, faina dizolvata in 50 ml apa rece, usturoi curatat si taiat felii, sare, supa (circa 500 ml) si se fierbe  aproximativ 15-20 minute.

§  Sosul rezultat se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna 10-15 minute.

Ostropelul cu carne de vita se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu