Dificultate - mediu
Cantitate - 8 portii
Ingrediente reteta
prajitura de ciocolata cu nuca si capsuni
v 300 g capsuni ;v 250 g unt nesarat ;
v 200 g ciocolata neagra ;
v 300 g zahar ;
v 100 g faina ;
v 50 g cacao ;
v praf de copt ;
v 4 oua ;
v 150 g miez de nuca ;
Mod de preparare reteta
prajitura de ciocolata cu nuca si capsuni
1.
Se
preincalzeste cuptorul la 180 0C. Capsunile mari se taie jumatati
(cele mici raman intregi), se tavalesc prin zahar si se lasa la temperatura
camerei jumatate de ora, ca sa-si lase zeama.2. Untul si ciocolata se topesc la baie de abur apoi se inglobeaza pe rand cacao, miez de nuca, faina amestecata cu jumatate de lingurita praf de copt si la final, zaharul.
3. Intr-un vas, separat, se bat cele 4 oua pana se fac spuma apoi se toarna in aluatul de prajitura si se amesteca pana la omogenizare.
4. Se tapeteaza o forma de copt cu hartie de copt. Capsunile se scutura de zahar si se scurg din zeama. Se pune la baza formei un strat de capsuni mici, intregi, apoi se toarna un strat de aluat, apoi unul de capsuni si tot asa pana cand la suprafata vor ramane cele mai mari jumatati de fruct. Se da la cuptorul incins pentru 25 minute dupa care se lasa la rece. Dupa ce s-a racorit, se pune la frigider.
Prajitura de ciocolata cu nuca si capsuni se serveste rece si se poate orna cu glazura de ciocolata si frisca..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu