Dificultate - usor
Cantitate - 10 portiiAceasta rulada cu ciuperci si branza este un aperitiv foarte gustos si usor de preparat.
Ingrediente reteta rulada cu ciuperci si branza
Pentru aluat
v 200 g faina ;
v 1 lingurita sare ;
v 100 g unt rece ;
v 1 ou ;
v 1 lingura apa ;
v 1 varf cutit cu praf de copt ;
Pentru umplutura
v 200 g ciuperci ;
v 200 g telemea nesarata ;
v 200 g sunca ;
v 1 catel usturoi ;
v 1 ceapa mare ;
v 50 g parmezan (sau cascaval) ;
v 2 linguri ulei ;
v 1 ou ;
v sare ;
v piper ;
Mod de preparare reteta rulada cu ciuperci si branza
1. Se amesteca intr-un vas faina cu sarea si praful de copt. Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga oul batut impreuna cu apa si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen, elastic si nu foarte tare.
2. Se rumeneste usturoiul zdrobit si ceapa taiata in ulei bine incins, se adauga ciupercile tocate marunt, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa la calit pana scade bine toata zeama lasata de ciuperci. Se adauga sunca taiata marunt, se mai lasa cateva minute, dupa care se da la racit si se amesteca cu telemeaua sfaramata sau rasa.
3. Se intinde aluatul in foaie, se pune umplutura si se ruleaza. Se taie felii potrivit de groase si se aseaza pe o tava unsa si tapetata cu faina. Se coc la foc potrivit, 25 de minute. Se scot, se ung cu ou batut, se presara deasupra parmezan sau cascaval ras si se pun din nou la cuptor pentru 10 minute.
Rulada cu ciuperci si branza se serveste calda.
2Y5BFHAXYSHC
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu