Tarta cu Visine si Crema de Lamaie

visine-crema-lamaie
Tarta cu visine si crema de lamaie este un deliciu cremos si cu multe fructe.



Tarta cu visine si crema de lamaie  - iIgrediente

Pentru aluat
75 ml lapte
200 g faina
20 g drojdie
50 g zahar
50 g unt
1 ou
1 praf sare
v esenta de lamaie

Pentru umplutura
1 kg visine
300 g iaurt
1 lamaie
150 g zahar
2 oua
50 g amidon
100 g gem de caise
1-2 linguri zahar pudra

Reteta tarta cu visine si crema de lamaie - Mod de preparare

1.   Se cerne faina intr-un castron apoi se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste inauntru drojdia si se toarna laptele cald si ½ lingurita de zahar. Se amesteca drojdia cu lapte caldut si putina faina de pe margini, pana se formeaza o compozitie mai groasa. Se presara deasupra faina si se acopera castronul cu un prosop. Se lasa sa creasca la caldura 15 minute.

2.   Se adauga in castron restul de zahar, oul, sarea, esenta de lamaie si untul topit. Se framanta aluatul, se acopera si se lasa sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul. Se intinde o foaie de aluat pe planseta tapetata cu faina si se aseaza intr-o tava unsa, ridicandu-se marginea de aluat. Se incinge cuptorul la 180 0C.

3.   Pentru crema, se spala visinele, se lasa sa se scurga, se curata si se golesc de samburi. Se amesteca iaurtul cu coaja de lamaie rasa, suc de lamaie, zahar, oua si amidon. Se inglobeaza visinele. Se repartizeaza pe blat si se coace 45 minute. Spre sfarsitul perioadei de coacere se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se rumeneasca excesiv.

4.   Se topeste gemul cu 1 lingura de apa. Se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gem topit si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu visine si se pudreaza cu zahar.

Un comentariu: