Castraveti murati bulgaresti la borcan - Ingrediente pt 1 borcan de 800 ml
castraveti proaspeti si mici 0,6 kg
otet 100 ml
zahar 2 lingurite
ceapa taiata rondele 1 buc
boabe de piper
foi de dafin
ardei iute rosu 1 buc
catei de usturoi 3 buc
boabe de mustar
Castraveti murati bulgaresti la borcan - Mod de preparare
Castravetii se aranjeaza cat mai bine si mai frumos in borcan, impreuna cu ardeiul tocat rondele, ceapa si restul ingredientelor. Se toarna deasupra otetul si se completeaza cu apa, pana la umplerea borcanului.
Dupa ce se inchide ermetic, se rastoarna borcanul de cateva ori, sa se amestece bine condimentele cu apa si otetul. Daca nivelul lichidului din borcanul cu castraveti murati a scazut, se desface borcanul si se mai completeaza cu otet indoit cu apa.
Borcanul cu castraveti murati bulgaresti in otet se fierbe la baie de aburi timp de 5 minute. Se scoate de la fiert in prosoape groase si se lasa intr-o incapere uscata sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu