Castraveti murati cu rosii in saramura

Castraveti murati cu rosii pentru iarna - Ingrediente:

castraveti si gogonele verzi sau parguite 10 kg
ardei iuti 10 buc
capatani de usturoi 2 buc
hrean 5 buc
flori cu cozi de marar
frunze de visin si vita de vie
saramura 5 l

Castraveti murati cu rosii pt iarna - Mod de preparare:

Pentru a obtine o saramura perfecta se pun 50 g sare mare de bucatarie la 1 l apa. Aceasta se prepara cu 1 zi inainte de a pune castraveti murati cu rosii in saramura la borcan si se poate verifica daca este suficient de concentrata cu ajutorul unui ou. Daca oul pluteste deasupra, este buna.

Castravetii, gogonelele, usturoiul si ardeii se spala bine, cu multa apa rece, apoi se tin in saramura pana a doua zi. Se scot legumele din saramura, se spala bine din nou, cu apa rece si se aseaza in borcane sau in butoiase. La fundul recipientelor se pun frunze de visin, de vita de vie, crengute de marar, hrean, 3 ardei, cativa catei de usturoi, apoi se pun straturi de castraveti si gogonele si se repeta procedeul pana la umplere.

Saramura se incalzeste si se toarna fierbinte peste legume, apoi se lasa recipientele la racit. La sfarsit se leaga sau se inchid cu capace ermetice. Primele trei zile dupa ce au fost pusi castraveti murati cu rosii pentru iarna, acestea se pot lasa la temperatura camerei, apoi se vor muta in incaperi racoroase si uscate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu