Reteta de frigarui cu legume si sos vinegreta se prepara la fel de simplu si usor ca si reteta de frigarui de pui cu garnitura sau reteta de frigarui de pui si sos picant.
frigarui cu legume |
Ingrediente pentru reteta de frigarui cu legume si sos vinegreta:
dovlecei 4 bucati
ciuperci 200 g
gogosari 2 buc
ceapa rosie 2 buc
vinete 2 buc
ardei 4 buc
porumbi 3-4 buc
Cum se preparara sos vinegreta pentru frigarui cu legume:
ulei de masline 50 ml
otet balsamic 3-4 linguri
un ardei iute
vin rosu dulce 50 ml
condimente (sare, piper, cimbru, busuioc, usturoi)
bete pentru frigarui
frigarui cu legume |
Intr-un vas se pun ingredientele pentru sos vinegreta. Se lasa cateva minute sa se patrunda si sa se
defineasca aromele. Sosul vinegreta se toarna peste legume taiate, se acopera si se lasa 40-50
de minute la macerat. Se amesteca din cand in cand si se
aranjeaza pe bete. Dupa ce s-au infipt toate legumele, se stropesc cu
sos vinegreta.
Cum se preparara frigarui cu legume:
Legumele pentru frigarui se curata de coaja si de seminte, se spala si se taie bucati medii in asa fel incat sa se poata infinge pe bete si sa nu se rupa. Separat, se incinge gratarul pentru frigarui, se unge cu ceapa si se pun pentru inceput 3-4 buc de porumb. Se intorc la intervale mici, ca sa nu se arda. Se pun pe gratar si frigaruile si se lasa sa se rumeneasca.
Frigarui cu legume si sos vinegreta se servesc cu diferite preparate din carne sau fripturi pe gratar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu