Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez se pot obtine din urmatoarele ingrediente:

dovlecei 4 buc
ciuperci 200 g
caeapa 2 buc
orez 1 ceasca
ulei, orez, marar, patrunjel
smantana 150 g
sare, condiment

Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez - Mod de preparare:


Dovleceii pentru umplut cu ciuperci se curata de coaja, se taie in jumatate pe lung. Se scoate miezul de la dovlecei, se presara cu sare si se lasa deoparte pentru 15 min. Se spala orezeul si se pune la fiert cu 3 cesti de apa si 1 lingurita condiment.

Ciupercile si ceapa se curata, se taie marunt si se pun la calit in ulei incins; apoi se amesteca cu orezul fiert si cu verdeata tocata. Jumatatile de dovlecei se umplu cu aceasta compozitie si se aseaza intr-o tava.

Se toarna peste dovlecei supa facuta dintr-o cana de apa si o lingurita de condiment, apoi se pune la cuptor pentru 30 de minute. Cand dovleceii umpluti cu ciuperci si orez sunt gata, se servesc cu smantana.

Se poate adauga si miezul de dovlecei ramas in compozitia cu orez, dar caleste-l inainte cu ciupercile si ceapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu