Ingrediente:
pepene galben 1kg
zahar 1 kg
apa 500 ml
zeama de la o lamaie
otet de 9 grade 250 ml
Mod de preparare:
Pepenele galben se curata de coaja si de partea de miez prea moale, apoi se taie bucatele potrivit de mari. Se fierb in 2 l de apa cu 250 ml otet de 9 grade si se lasa pana cand se inmoaie putin, apoi se pun in strecuratoare. Se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se introduc in siropul gata legat, obtinut din 2 cani de apa si 1 kg de zahar fierte pe foc mic, in care ai pus zaharul vanilat si zeama de lamaie. Se fierbe putin piepenele galben cu siropul, inlaturand spuma si se lasa dulceata de pepene galben la racit.
Mie imi place foarte mult pepenele galben. Nu am mancat niciodata dulceata , trebuie sa fie foarte buna. Cred ca fac si eu ..asa putin..sunt curioasa.
RăspundețiȘtergereCiao!
intersanta dulcetica ta!
RăspundețiȘtergere