Inghetata de casa cu piersici si vanilie

Inghetata de casa cu piersici, vanilie si nuca de cocos se prepara intr-un mod mai rapid si usor daca se pune zahar putin cate putin si nu tot odata. Pentru ca inghetata de casa sa aiba un aspect placut, se taie fasii subtiri de piersica pentru a forma steagul din varful castelului de inghetata.

Ingrediente:

8 oua
zahar 16 linguri
frisca 1/2 kg
zahar vanilat
nuca de cocos
piersici 1/2 kg

Mod de preparare:

Inghetata de casa cu piersici se prepara incepand cu separarea albusurilor de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 16 linguri de zahar, iar albusurile se bat spuma tare, apoi se amesteca cu frisca, galbenusurile si piureul de piersici (din piersici fierte si pasate)

Compozitia bine omogenizata pentru inghetata se imparte in doua: intr-o jumatate se adauga zaharul vanilat, iar in a doua jumatate se adauga nuca de cocos. Daca este folosit cacao, se mai adauga in jumatate de compozitie 4 linguri de zahar, sa nu fie amara, iar daca se folosesc fructe trebuie sa le storci bine, deoarece zeama lor va subtia compozitia.

Inghetata de casa cu piersici si vanilie, inainte de a fi gata, din ambele compozitii se pun cateva linguri in cate o cupa sau in pahare de unica folosinta si se pun la congelator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu