Fasole pastai conservata la borcan pentru iarna se pregateste rapid si usor. Exista metode de pastrare a fasolei pastai prin congelarea pastailor
verzi si prin conservarea de iarna a pastailor la saramura.
Fasole pastai la
congelator pentru iarna este metoda prin care fasolea pastai se poate
conserva fiarta sau nefiarta - fasolea pastai pt iarna,
nefiarta, se pune in congelator curatata si spalata - in punga de nailon.
Conservarea pastailor de fasole la borcan este mai complicata
decat congelarea pastailor fasole, deoarece pastaile conservate la borcan
pentru iarna trebuie pastrate un an intr-un spatiu cu temperatura scazuta si
ferit de lumina.
Cum se pun pastai la conservat? este intrebarea la care
aflati raspunsul citind cu atentie urmatoarele sfaturi: Pastai verzi, curatate la capete, se lasa intregi, se pun intr-un vas, se
presara cu sare, se amesteca, se lasa doua zile ca sa lase zeama si sa se
moaie.
Pastai la borcan obtinem punand fasole verde pastai intr-un
borcan, bine presate si acoperite cu zeama lasata. Daca nu acopera bine fasolea
pastai, zeama se completeaza cu apa, in
care se pune sare ( 220 grame la un litru apa).
Fasole verde pastai conservata in bune conditii obtinem daca
peste zeama lasata de fasole verde pastai adaugam apa cu sare, iar borcanul cu fasole
verde pastai pentru iarna se leaga cu nailon.
Fasolea pastai in saramura se desareaza la folosire ca si la
reteta de teci la borcan cu rosii, timp de trei zile in apa calda. Apa cu fasole
in saramura se schimba zilnic. Pastai la
borcan pt iarna prin desarare capata o culoare alb-gri, dar isi recapata
culoarea la fiert.
Fasolea pastai conservata
prin reteta de conservare fasole
verde la congelator, care a fost fiarta, pentru preparare se pune imediat
in apa clocotita. (Tips)
Fasolea pastai conservata prin congelare cruda (nefiarta) se
intareste si fierbe mai greu. Retetele cu fasole pastai pot include carne proaspata sau
afumata, dar si oase afumate pentru ciorba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu