Mancare din Carne de Pui cu Ciuperci Masline si Cartofi

Timp de preparare    - 50 minute

Dificultate                  - mediu
Cantitate                    - 10 portii










Aceasta mancare cu carne de pui este solutia ideala pentru masa de pranz sau cina.
Ingrediente reteta mancare din carne de pui cu ciuperci masline si cartofi

v 1,300 kg carne de pui ;
v 150 g unt ;
v 25 g pasta de tomate ;
v 150 g ceapa ;
v 400 g rosii proaspete ;
v 25 g morcovi ;
v 200 g masline ;
v 300 g ciuperci proaspete sau 150 g ciuperci conserva ;
v 25 g faina ;
v patrunjel verde ;
v 100 ml vin alb ;
v 1 lamaie ;
v 1,250 kg cartofi ;
v 100 ml ulei ;
v piper macinat ;
v sare ;

Mod de preparare reteta mancare din carne de pui cu ciuperci masline si cartofi

1.   Pentru mancarea cu carne de pui ciuperci masline si cartofi, se curata puiul, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza apoi se inabusa in unt cu 100 ml apa. Cand sunt gata, bucatile de carne se scot separat.

2.   Cartofii se curata, se spala si se taie felii subtiri.

3.   Ceapa si morcovii taiate marunt, se inabusa in grasimea ramasa. Se adauga pasta de tomate diluata in putina apa, faina dizolvata in apa rece, 1 litru de apa fierbinte si se mai fierb 20 minute.

4.   Sosul se paseaza peste carnea de pui dupa care se adauga ciuperci curatate si taiate lame, masline, rosii decojite si taiate sferturi, sare, piper si se continua fierberea 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Mancarea cu carne de pui se serveste calda, cu sos de ciuperci si masline, cu garnitura de cartofi prajiti si decor din felii de lamaie si patrunjel verde deasupra.

Un comentariu:

  1. Φαίνεται απίθανο!! Θα δοκιμάσω να το κάνω!! Φιλάκια!!

    RăspundețiȘtergere