Gem de Caise fiert fara conservanti

Gem de caise se utilizeaza in reteta de clatite cu gem de caise, reteta prajitura cu gem de caise, tarta cu mere si gem de caise, prajitura cu piscoturi si gem de caise, prajitura cu gem de caise si bezea, prajitura cu nuca si gem de caise, dar si la alte prajituri delicioase.

Gem de caise fiert fara conservanti - Ingrediente

  • caise curatate de samburi 1kg
  • zahar 1kg

Gem de caise fiert fara conservanti - Mod de preparare 


Gemul de caise fiert fara conservant se face intr-un mod rapid si usor din caise foarte coapte ca si marmelada. La gemul de caise fiert, caisele se curata numai de samburi. Pentru a obtine un gem fin in culoare naturala, va trebui sa se curete si coaja caiselor, fara sa se opareasca.

Gem de caise fara conservanti
Gem de caise fiert la borcan
Caisele pentru gem fiert se cantaresc, iar dupa ce s-au curatat, se presara cu zaharul, se amesteca bine si se lasa 2-3 ore sa lase putin suc. Pentru preparare gem de caise, fructele se fierb intr-o cratita ca la reteta dulceata de caise.

O parte din zeama se poate extrage, in prealabil, daca peste caisele curatate (puse intr-un vas smaltuit sau din plastic ) se presara zahar: 100 grame zahar pentru fiecare kilogram de fructe; se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura, se lasa 4-5 ore sa-si lase zeama si apoi se strecoara, (sucul se foloseste ca atare sau din el se prepara siropuri sau lichioruri). Pulpa caiselor ramase se presara cu zaharul indicat in reteta de gem de caise si se fierbe, pana cand caisele capata un aspect unsuros (nu zemos), altfel gemul va fermenta sau va mucegai.

Gemul de caise fiert fara conservat se pune fierbinte in borcane care se pot lega numai a doua zi, dupa ce s-a racit bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu