Gem de caise se utilizeaza in reteta de clatite cu gem de caise, reteta prajitura cu gem de caise, tarta cu mere si gem de caise, prajitura cu piscoturi si gem de caise, prajitura cu gem de caise si bezea, prajitura cu nuca si gem de caise, dar si la alte prajituri delicioase.
Gem de caise fiert fara conservanti - Ingrediente
- caise curatate de samburi 1kg
- zahar 1kg
Gem de caise fiert fara conservanti - Mod de preparare
Gemul de caise fiert fara conservant se
face intr-un mod rapid si usor din caise foarte coapte ca si marmelada. La gemul de caise fiert, caisele se curata numai de samburi. Pentru a obtine un gem fin
in culoare naturala, va trebui sa se curete si coaja caiselor, fara sa se
opareasca.
Gem de caise fiert la borcan |
O parte din zeama se poate
extrage, in prealabil, daca peste caisele curatate (puse intr-un vas smaltuit
sau din plastic ) se presara zahar: 100 grame zahar pentru fiecare kilogram de
fructe; se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura, se lasa 4-5 ore sa-si
lase zeama si apoi se strecoara, (sucul se foloseste ca atare sau din el se
prepara siropuri sau lichioruri). Pulpa caiselor ramase se presara cu zaharul
indicat in reteta de gem de caise si se fierbe, pana cand caisele capata un aspect unsuros (nu
zemos), altfel gemul va fermenta sau va mucegai.
Gemul de caise fiert fara conservat se pune fierbinte in borcane care se pot
lega numai a doua zi, dupa ce s-a racit bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu