Glazura de ciocolata compozitie:
150 g ciocolata de menaj100 g zahar
50 ml apa
Preparare glazura de ciocolata:
Ciocolata se rade, zaharul se amesteca cu apa intr-un vas asezat pe foc, pana se dizolva. Siropul astfel obtinut sa fierbe 2-3 minute. Daca se doreste prepararea unei retete de glazura de ciocolata cu frisca, margarina sau smantana, se urmeaza indicatiile specifice fiecarei etape in parte.Pentru a prepara reteta dorita (glazura de ciocolata fara unt, cu unt sau frisca lichida) intr-un lighenas pus pe un vas cu apa calda, ciocolata se amesteca cu lingura, adaugand in suvoi subtire siropul clocotit. Glazura de ciocolata trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri care curge ( cand se ridica lingura, dosul acesteia ramanae glasat).
Cum se face glazura de ciocolata care se intareste si nu se crapa:
Daca este prea consistenta, peste glazura de ciocolata cu lapte praf se mai adauga unt si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza pe un vas cu apa calda. Daca este prea subtire, se ia la o parte si se lasa sa se raceasca putin.Cu glazura de ciocolata fara margarina se orneaza:
- prajitura cu glazura de ciocolata si nuca de cocos
- chec cu glazura de ciocolata
- cornulete cu glazura de ciocolata
Glazura de ciocolata pentru ornat:
Glazura fiind mai consistenta, glasarea se poate executa cu lama unui cutit inoxidabil. Prajitura se unge deasupra, numai cat este nevoie, fara ca glazura sa se prelinga pe margini. In 1-2 ore, se intareste pe preparat. Se pot glasa si prajituri mai mari, care au suprafata dreapta sau din foi coapte separat si apoi aranjate cu crema:- prajitura cu mere si glazura de ciocolata
- prajitura cu banane si glazura de ciocolata
- prajitura negresa cu glazura de ciocolata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu