Aluat de clatite americane:
Clatite americane cu crema de ciocolata |
300 ml lapte
1-2 oua
15 ml rom
15 ml ulei
sare
coaja de lamaie
Crema de ciocolata:
4 gabenusuri sau 2 oua intregi140 g zahar
200 g unt
100 g ciocolata de menaj
1 lingura rom
1 pachetel zahar vanilat
Mod de preparare:
Galbenusul impreuna cu uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie se amesteca cu lingura.Dupa ce s-a adaugat faina, se amesteca bine si se freaca cu dosul lingurii pe marginea vasului pentru a nu forma cocoloase.
Se adauga restul de lapte, putin cate putin, amestecand bine pana cand se omogenizeaza compozitia pentru clatite americane. Sifonul poate constitui un inlocuitor pentru lapte.In compozitie se adauga albusul batut spuma tare, compozitia devenind astfel spumoasa si mai groasa.
Romul mentine compozitia spumoasa iar clatitele vor fi foarte fragede.Compozitia se va dilua cu 200 ml lapte daca se pune numai galbenusul sau ouale intregi.
Din aceasta compozitie se ia cu polonicul punandu-se in tigaie cat sa o acopere in strat subtire, inclinand-o ca sa curga compozitia pe toata suprafata ei. Apoi se aseaza tigaia pe foc si se lasa pana cand compozitia se rumeneste pe margini. Dupa ce s-a rumenit pe partea de dedesubt, clatita americana se intoarce pe partea cealalta si se coace pana cand se rumeneste.
Pentru crema de ciocolata se amesteca ouale cu zaharul, 2 minute, apoi se dilueaza cu 4 linguri apa sau lapte pentru galbenusuri si 2 linguri apa sau lapte pentru oua intregi si se bat 10 min. deasupra unui vas cu apa clocotita pe care sa-l acopere ca un capac. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga ciocolata rasa prin razatoarea cu gauri mari si vanilia, amestecand bine pana cand compozitia se omogenizeaza perfect. Dupa ce se raceste, se adauga untul moale si se amesteca pana cand crema de ciocolata se incorporeaza in unt si se omogenizeaza.
Clatitele americane cu crema de ciocolata pot fi servite cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu