Ingrediente:
Aluat: 400 g faina, 1 ou, 2 linguri ulei, sare.
Umplutura:
250 g branza de vaci, 2 oua, 100 g zahar, 3 linguri smantana, esenta de
rom.
Mod de preparare:
Ingredientele pentru umplutura se amesteca pana devin o crema fina si pufoasa.
Se pune faina intr-un castron, se face o gaura la mijloc, in care se adauga oul, putina sare, uleiul si 1 cana de apa calduta.
Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.
Aluatul obtinut se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.
Cand
este gata, se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire, dupa care
se taie in patrate sau se decupeaza cercuri cu un pahar.
La
mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingura de umplutura, iar
marginile se lipesc, obtinandu-se astfel forme de triunghiuri sau de
semiluna. Se poate presa si cu furculita la capete.
Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute. Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu