- paste 300 g
- sunca de Praga 200 g
- ardei gras rosu 1 buc.
- ardei gras galben 1 buc.
- castraveti 3 buc. medii (220 g)
- ceapa rosie 1 buc. mare sau 2 buc. mici (90 g)
- rosii 2 buc. (280 g)
- maioneza 200 g
- iaurt 200 g
- ulei de masline 2 linguri
- sare, piper
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert intr-o oala mai mare. Cand fierbe apa, se adauga sare si pastele. Dupa ce s-au fiert se scurg bine si se pun intr-un castron mare. Se stropesc cu uleiul de masline si se amesteca usor – nu se vor mai lipi pe masura ce se racesc. Intr-un castronel mic, se amesteca maioneza cu iaurtul si putin piper .
Se curata si se spala ardeii grasi, se taie fasiute si se pun peste pastele racite.
Se taie castravetii si ceapa rosie rondele subtiri. Se taie rosiile feliute, iar sunca fasii. Se pun legumele si sunca peste paste, se adauga sosul din maioneza si iaurt si se amesteca bine. Se potriveste de sare si de piper.
Salata este mai buna la circa una-doua ore de la pregatire, pentru ca aromele sa se amestece bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu