Alimente benefice

Studiind dieta unor oameni care exceleaza printr-o conditie fizica buna, s-a constatat ca exista anumite alimente care confera o stare de vitalitate si sanatate excelenta.

Uleiul de mas­line, reprezinta un ali­­ment care nu ar trebui sa lipseasca din retetele noastre. Con­si­derat de unii aliment si de altii medicament, uleiul de masline si-a demonstrat din plin puterile curative: drenor hepatic si biliar, cu efect laxativ, poate ameliora chiar si simptomele din ulcer si gastrita.
Folosit frecvent in dieta, poate reduce cantitatea de colesterol, protejand astfel inima si arterele si incetinind procesul de imba­tra­nire. Fiind considerat un ulei al frumu­setii, el face nu numai arterele mai suple, dar si pielea mai

stralucitoare.
Uleiul de mas­line curata si inmoaie pielea, o hidrateaza si o regenereaza. Poate fi folosit cu succes in tratamentele pentru regenerarea parului, care devine mai des si mai stralucitor. Nu in ultimul rand, uleiul de masline are proprietati anti­reumatice, atunci cand este folosit in frectii si masaje la nivelul incheieturilor si pielii.
                                                              
Citricele si in special grepfrutul scad nivelul colesterolului
din sange.  Bogat in apa (92%),calciu, fosfor, vitamina C
mine­rale si carbohidrati, gre­p­frutul ocupa un loc de frunte
printre ci­trice, mai ales datorita calitatilor sale tonice.

                   


Este un fruct care usureaza digestia si pre­vine constipatia. Sucul sau este indicat in prevenirea si tratarea aciditatii si a tuturor afectiunilor cauzate de excesul de acid in organism. Consumul de grepfrut este excelent pentru diabetici si este pri­vit ca un aliment ce previne diareea, dizenteria si alte boli ale tubului digestiv.
  Prin continutul de saruri de mangan si de cupru, care, in prezenta vitami­nei C in­taresc sistemul imunitar fata de raceli si stari gripale, sucul de grepfrut este recomandat in orice raceala sau stare gripala. Lamaile protejeaza impotriva formarii pietrelor la rinichi. Mandarina contine, pe langa aci­dul citric, saruri de brom, care sunt sedative ale sistemului nervos central.

 
Iaurtul este un produs lactat cu un continut ridicat
de calciu, motiv pentru care nu trebuie
sa lipseasca din hrana zilnica, in special din
dieta copiilor aflati in crestere si a batranilor
pentru care osteoporoza este o amenintare.
Este un aliment bogat in proteine si vitamina B
motiv pentru care are un rol major in intarirea
sistemului imunitar si, in general, in cresterea
calitatii vietii.
Consumat cu regularitate, iaurtul reduce riscul
bolilor cardiovasculare, combate constipatia si
protejeaza intestinul de sta­rile iritative. Iaurtul este un produs fermentat
obtinut din lapte sub actiunea unei micro­flore specifice: doua lactobacterii
care se gasesc in stare vie pe toata perioada de valabilitate a produsului.
Exista, de asemenea, iaurturi care pe langa cei doi lactobacili specifici si

obligatorii mai contin bifido-bacterii. Consumul periodic de iaurt ajuta si
echilibreaza digestia intareste sistemul imunitar al organismului si contribuie
la reducerea colesterolului.
Consumul de iaurt reduce riscul aparitiei cancerului.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu