v 600 g antricot de
vita fara os ;
v 200 g ceapa ;v 150 g faina ;
v 1,200 kg cartofi ;
v 50 ml ulei ;
v 50 g unt ;
v 100 g sunca presata ;
v un ou ;
v 250 ml lapte ;
v 50 g pasta de tomate ;
v boia de ardei dulce ;
v 50 ml vin alb ;
v 400 ml supa de oase ;
v piper ;
v sare ;
Mod de preparare
1.
Carnea
de vita se spala si se portioneaza. Bucatile de carne se bat putin si se
sareaza apoi se trec prin faina (25 g) si se inabusa in ulei cu supa de oase
(50 ml), impreuna cu ceapa taiata felii subtiri.2. Se adauga pasta de tomate diluata cu 50 ml apa, boia, piper si treptat cantitatea ramasa de supa de oase. Se fierb circa 50 minute, iar spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
3. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja si se taie cuburi.
4. Se pregateste un sos alb din unt incalzit la care se adauga faina dizolvata in lapte care se fierbe aproximativ 30 minute, amestecand continuu.
5. Dupa ce sosul s-a racit, se amesteca cu ou batut, sunca presata taiata cuburi, cartofi, sare si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se introduce la cuptor 30 minute.
Dupa ce se raceste putin , garnitura se serveste alaturi de antricotul cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu