v 6 linguri mustar ;
v 4 linguri miere ;v coaja rasa de la o portocala ;
v 12 aripi proaspete de pui ;
v 100 g pesmet alb ;
v 2 linguri patrunjel verde tocat ;
Sos de menta :
v 300 ml smantana ;
v 2-3 linguri menta verde tocata ;
v crengute de menta pentru ornare ;
Mod de
preparare
1.
Incalziti
cuptorul la temperatura mica (190 grade). Amestecati intr-un castron mustarul,
menta si coaja rasa de portocala. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie, ungeti
aripile bine cu aceasta mixtura.2. Amestecati pesmetul cu patrunjel si cu restul ingredientelor. Treceti fiecare aripioara prin compozitie. Puneti-le intr-o tava intinsa si lasati-le la rece 15 minute.
3. Tineti la cuptor 25-30 minute, pana ce carnea s-a facut si pesmetul are culoare aurie.
4. Intre timp pregatiti sosul. Amestecati menta tocata si ingredientele. Rasturnati sosul intr-un castron curat si ornati cu crengute de menta. Lasati la rece cat este necesar. Serviti cu aripioare de pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu