v 150 g franzela ;
v 300 ml lapte ;v 250 ml smantana ;
v 200 g branza telemea nedesarata ;
v 50 g faina ;
v 100 g unt sau margarina ;
v o lingurita ceapa rasa ;
v marar ;
v patrunjel ;
v 4 oua mari si un albus sau 5 oua mari ;
v ½ kg legume fierte (dovlecei, conopida, spanac, praz, varza etc)
v piper ;
Mod de
preparare
1.
Franzela
se inmoaie in laptele rece pana cand il absoarbe. Legumele fierte bine
strecurate, se trec prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si
stoarsa, ceapa tocata si calita, un minut, in unt sau margarina (se poate si
fara ceapa).2. La tocatura se adauga galbenusurile, smantana, branza rasa, faina, piperul, mararul si patrunjelul tocat si se amesteca bine.
3. Albusurile batute spuma tare se amesteca cu compozitia usor prin rasturnare si apoi se rastoarna intr-o cratita de 2-21/2 l, dinainte pregatita.
4. Se coace in cuptor sau in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptorul bine infierbantat.
5. Se serveste imediat, fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu