Ingrediente
v ½ kg carne de porc
slaba ;
v 200 g franzela ;
v 300 ml lapte ;
v 250 ml smantana ;
v 100 g ceapa ;
v 30 g faina ;
v 100 g unt, margarina
sau ulei ;
v 4 oua mari sau 5 oua
mijlocii ;
v piper ;
v ienibahar ;
v pesmet
v sare ;
v marar sau patrunjel ;
Mod de
preparare
1.
Franzela,
taiata in felii, se inmoaie in lapte pana cand il absoarbe in intregime.
2.
Ceapa
tocata marunt se caleste un minut, in unt sau ulei.
3.
Carnea
se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita
cu tot untul sau uleiul.
4.
La
tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, piperul si ienibaharul sau
putin cimbru faramitat, o lingurita cu sare, marar sau patrunjel si se amesteca
bine.
5.
Albusurile,
batute spuma tare, se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin
rasturnare.
6.
Compozitia
se rastoarna intr-o cratita de 2 ½ l, bine unsa cu margarina solida si tapetata
cu pesmet.
7.
Se
coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa
30 minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la
mijlociu. Se coace circa 60 minute.
Se serveste
fierbinte, cu sos de rosii, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca fel
doi. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu