budinca cu carne


Ingrediente
v ½ kg carne de porc slaba ;
v 200 g franzela ;
v 300 ml lapte ;
v 250 ml smantana ;
v 100 g ceapa ;

v 30 g faina ;
v 100 g unt, margarina sau ulei ;
v 4 oua mari sau 5 oua mijlocii ;
v piper ;
v ienibahar ;
v pesmet
v sare ;
v marar sau patrunjel ;
Mod de preparare
1.   Franzela, taiata in felii, se inmoaie in lapte pana cand il absoarbe in intregime.
2.   Ceapa tocata marunt se caleste un minut, in unt sau ulei.
3.   Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita cu tot untul sau uleiul.
4.   La tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, piperul si ienibaharul sau putin cimbru faramitat, o lingurita cu sare, marar sau patrunjel si se amesteca bine.
5.   Albusurile, batute spuma tare, se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin rasturnare.
6.   Compozitia se rastoarna intr-o cratita de 2 ½ l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet.
7.   Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa 30 minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu. Se coace circa 60 minute.
Se serveste fierbinte, cu sos de rosii, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu