v 250
g ficat de pasare, vitel sau porc ;
v 200
g ceapa ;v 80 g unt sau ulei ;
v piper ;
v ienibahar ;
v coriandru ;
v scortisoara ;
v 150 ml vin ;
v 200 ml suc de rosii ;
v sare ;
Mod
de preparare
1. Ceapa, taiata in felii
subtiri, se caleste la foc mic, in unt sau ulei, circa 10 minute, pana devine
luciosa, fara sa se ingalbeneasca. Se adauga apoi 2 linguri cu apa si se fierbe
acoperita, la foc foarte mic, inca 10 minute, amestecand, ca sa nu se arda.2. Se adauga ficatul taiat in felii si condimentele. Se prajesc acoperite 10 minute, intorcandu-le pe ambele parti, ca sa se patrunda bine.
3. Se adauga vinul, sucul de rosii si apa cat sa cuprinda tot ficatul din cratita. Se sareaza dupa gust si se mai adauga, facultativ, vin sau zeama de lamaie si se lasa sa fiarba inca 2-3 clocote.
4. Se serveste simpla, calda, ca fel intai, cu garnitura de orez sau cu piure de cartofi, ca fel doi.
Nefisss görünüyor..
RăspundețiȘtergereEllerine sağlık.
Sevgiler