v ½ kg cotlet de porc
fara os ;
v 50 g ulei sau untura
;v 100 g sunca presata ;
v 25 g faina ;
v 1,5 kg cartofi ;
v 300 ml lapte ;
v 25 g unt ;
v patrunjel ;
v piper ;
v sare ;
Mod de
preparare
1.
Cotletul
se spala, se taie in bucati apoi se inabusa in ulei sau untura cu 50 ml apa
si se scot intr-un vas separat.2. Faina, dizolvata cu putina apa rece, se adauga in ulei sau untura, se completeaza cu cantitatea de apa necesara si se fierbe 10 minute.
3. Sosul format se strecoara peste cotlete. Se adauga piper, sare si se fierbe 20 minute. Cu 10 minute inainte de sfarsitul fierberii , se adauga sunca si se fierb impreuna 10-15 minute.
4. Din cartofi, lapte, unt si sare se prepara pireu.
Se serveste cald cu garnitura din pireu de cartofi si patrunjel verde deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu