v 1/4 kg carne ;
v 50 g franzela ;v 50 g ceapa ;
v 1 ou ;
v patrunjel sau marar ;
v 3-4 catei de usturoi ;
v piper ;
v ulei ;
v sare fina ;
Mod de
preparare
1.
Chiftelele
se pot prepara din carne de porc slaba sau chiar mai grasa, daca se amesteca cu
carne de vitel sau de vaca sau cu piept de pasare. Carnea se trece de 2 ori
prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine
stoarsa si cu ceapa tocata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de ulei.2. Se adauga la tocatura oul crud, piper, ½ lingurita cu sare fina, usturoiul tocat marunt si patrunjelul sau mararul tocat si se amesteca bine.
3. Pe o suprafata acoperita cu o foaie de nailon se pun 1-2 linguri faina sau pesmet, se ia cate o lingurita cu varf din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite cu grosimea de circa 1 ½ cm. Se pregatesc toate si se lasa pe foaia de nailon.
4. Dupa ce se infierbanta tigaia fara grasime, 3-4 minute, la foc mijlociu, se pune uleiul intr-un strat de ½ cm si, imediat, se asaza chiftelele, unele langa altele, cate incap, neinghesuite. Se rumenesc circa 8-10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cand sunt gata, se scot cu furculita si imediat, se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Se pastreaza calde, pe un vas cu apa fierbinte, acoperite.
Se servesc calde, cu garnitura de legume, cu salata de cartofi cu ceapa, cu fasole batuta, varza calita, mancaruri de legume, piure de spanac, iar reci cu ardei, rosii, ridichi etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu