mere in aluat de clatite

Cand doresti ceva dulce si nu ai suficient timp
pentru a prepara ceva, poti alege acest desert 
super gustos.

Ingrediente
v 100 g faina ;
v 150 ml lapte ;
v o lingura de ulei ;
v un ou ;

v 2 linguri rom ;
v ½ kg mere ;
v un varf de lingurita scortisoara ;
v zahar vanilat ;

Mod de preparare
1. Merele curatate de coaja, se taie transversal, in jumatati. Dupa ce s-a scos cotorul
jumatatile se taie in rondele cu grosimea de 1 cm. Feliile se asaza pe o farfurie
intinsa si se  stropesc cu romul.

2. Intr-un vas de un litru se  pun 4-5 linguri de lapte (circa 75 ml), uleiul si galbenusul. Se amesteca, apoi se pune faina, se freaca bine cu dosul lingurii pe marginea vasului pana cand compozitia nu mai are cocoloase si se dilueaza cu restul de lapte adaugat cate putin, la inceput.
3. Albusul se bate spuma tare (se mai poate pune inca un albus care a ramas de la
alt preparat).

4. Se pune albusul batut spuma in compozitie impreuna cu zeama scursa de la mere, se amesteca cu lingura, prin rasturnare si apoi se pun merele cu grija, ca sa nu se rupa.
5. Tigaia infierbantata goala, 3-4 minute, se ridica de pe foc, se pune in ea o lingura
cu ulei si se invarteste, ca sa se unga toata suprafata, apoi se asaza iar pe foc. Imediat
se ia cu lingura cate o felie de mar impreuna cu compozitia care adera la ea si se asaza
in tigaie, una langa alta, neinghesuite, apoi, pe fiecare felie se completeaza cu lingura
din compozitie, pana cand se acopera bine (fara sa se uneasca intre ele). Se rumenesc
pe ambele parti, la foc mai mic, ca sa se moaie si la mijloc, apoi se scot cu furculita pe
farfurie. Se completeaza cu ulei in tigaie, se pun alte rondele si se prajesc la fel, cate
3-4 minute, pe fiecare parte, pana cand se termina compozitia.

6. Fiecare rand de rondele se pudreaza cu zahar vanilat sau cu scortisoara.
Exista si varianta de mere in aluat de foietaj. Se curata merele de coaja, se scoate cotorul
si se pune in ele  putin unt si dulceata.  Se intinde foaia de foietaj in grosime de ½ cm
si se taie fasii cu latime de 3 cm si lungime de 20 cm. Cu acestea se infasoara fiecare
mar in spirala, incepand din partea de sus. Introducem la cuptor circa 30 minute la foc
mediu. Se servesc calde sau reci , pudrate cu zahar vanilat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu