masa de seara pentru toate varstele, fiind
rapida si usor de preparat.
Ingrediente
v 250-300
g branza de vaci ;v 5 oua ;
v 150 g zahar tos ;
v 150 g franzela (curatata de coaja si apoi cantarita) ;
v 300 ml lapte ;
v 50 g faina ;
v 100 g unt ;
v ½ lingurita sare ;
v 30 ml rom ;
v 50 g stafide ;
v vanilie ;
v o lingura marmelada de caise ;
v o lingurita gem din coji de portocale ;
v pesmet ;
Mod
de preparare
1. Franzela, taiata in felii de 1 cm grosime, se inmoaie in
tot laptele rece pana cand il absoarbe. Apoi, se adauga galbenusurile, branza de vaci maruntita bine cu
furculita, stafidele care au fost inmuiate 30 minute cu o lingura de rom, untul topit
faina, gemul de caise si din coji de portocale, sarea, vanilia si se amesteca toate
bine pana cand se omogenizeaza.
2. Albusurile se bat spuma tare, apoi se pune tot zaharul tos si restul de rom si se
bat pana se intaresc din nou.
3. Se amesteca usor (cu telul) cu compozitia numai prin
rasturnare si apoi se puneintr-un vas termorezistent de 2 ½ l, uns bine cu margarina solida si tapetat cu faina
si pesmet.
4. Se coace aproximativ 30-40 minute, la foc mijlociu. Nu se
deschide cuptorul 20 minute.
Se serveste fierbinte, simplu, pudrata cu zahar, sau cu
sosuri dulci.
merhabalaar:)
RăspundețiȘtergerene hoş ne cici bir sayfa bu böylee:))
sıcacık samimi ve içtennn...
bayıldım emeklerinize..
seve seve izleyiciniz oldum hemencecik..
bende sizi bekliyorum sayfama..
kucak dolusu sevgilerimle..
.)