budinca cu branza de vaci

Budinca cu branza de vaci poate fi o excelenta
masa de seara pentru toate varstele, fiind
rapida si usor de preparat.

Ingrediente
v 250-300 g branza de vaci ;
v 5 oua ;
v 150 g zahar tos ;
v 150 g franzela (curatata de coaja si apoi cantarita) ;

v 300 ml lapte ;
v 50 g faina ;
v 100 g unt ;
v ½ lingurita sare ;
v 30 ml rom ;
v 50 g stafide ;
v vanilie ;
v o lingura marmelada de caise ;
v o lingurita gem din coji de portocale ;
v pesmet ;

Mod de preparare
1. Franzela, taiata in felii de 1 cm grosime, se inmoaie in tot laptele rece pana cand
il absoarbe. Apoi, se adauga galbenusurile, branza de vaci maruntita bine cu
furculita, stafidele care au fost inmuiate 30 minute cu o lingura de rom, untul topit
faina, gemul de caise si din coji de portocale, sarea, vanilia si se amesteca toate
bine pana cand se omogenizeaza.

2. Albusurile se bat spuma tare, apoi se pune tot zaharul tos si restul de rom si se
bat pana se intaresc din nou.
3. Se amesteca usor (cu telul) cu compozitia numai prin rasturnare si apoi se pune
intr-un vas termorezistent de 2 ½ l, uns bine cu margarina solida si tapetat cu faina
si pesmet.

4. Se coace aproximativ 30-40 minute, la foc mijlociu. Nu se deschide cuptorul 20 minute.
Se serveste fierbinte, simplu, pudrata cu zahar, sau cu sosuri dulci.

Un comentariu:

  1. merhabalaar:)
    ne hoş ne cici bir sayfa bu böylee:))
    sıcacık samimi ve içtennn...
    bayıldım emeklerinize..
    seve seve izleyiciniz oldum hemencecik..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    .)

    RăspundețiȘtergere