- 200 g ciuperci ;
- 6 bucati de piept de pui, cu tot cu pielite ;
- ½ lingura ulei de masline ;
- 400 g ceapa rosie, tocata ;
- 250 ml vin rosu dulce ;
- 3 ramurele de cimbru ;
- 1 lamaie, taiata in sferturi ;
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 6/200ºC .
Inmoaie ciupercile in 200 ml apa clocotita timp de 20 min.
Scurge si pastreaza zeama
2. Intre timp, incinge o tigaie, adauga puiul, cu partea acoperita cu piele in jos
si frige la foc mediu 4-5 min, apoi intoarce si frige inca 1 min. Scoate si pune
intr-un vas termorezistent. Pune ulei in tigaie si caleste ceapa 5 min, scoate-o
din tigaie si pune-o in vasul de copt, impreuna cu puiul si ciupercile.
3. Toarna vinul si zeama de la ciuperci in tigaie, adauga cimbrul si sferturile
de lamaie, asezoneaza si fierbe 5 min, pana se reduce la jumatate. Toarna
peste pui. Acopera vasul cu folie si coace 15 min apoi scoate folia si mai coace
5 min. pana cand puiul e bine patruns.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu