varza cu cotlet de porc

Aceasta combinatie dintre varza si carne de porc  este indicata mai
ales pentru pranz decat pentru cina, fiind o mancare consistenta.

Ingrediente
v  ½ kg cotlet de porc fara os ;
v  100 g ceapa ;
v  1 kg varza alba murata ;

v  o foaie de dafin ;
v  rosii proaspete sau conserva ;
v  piper sau ienibahar ;
v  cimbru ;
v  ulei sau alta grasime ;

Mod de preparare
Ceapa, taiata marunt, se caleste la loc mic, 2-3 min, cu 2-3 linguri de ulei
sau alta grasime. Se adauga, apoi, carnea taiata in bucati, se amesteca
pana cand se coaguleaza la suprafata si imediat se pune varza taiata ca
fideaua, dupa ce a fost spalata in 2-3 ape caldute (daca este prea  acra sau
prea sarata) si bine stoarsa. Se adauga foaia de dafin, cimbrul, piper sau ienibahar
feliile de rosii  si apa (cat sa cuprinda varza). Se fierbe la foc mic, acoperita
(nu direct pe flacara), sau se da la cuptor, tot acoperita si se fierbe aproximativ
1 ½ ora, pana se inmoaie varza si carnea. Sare nu se pune deloc in mancare
deoarece varza acra sareaza suficient. Cateva seminte de chimen adaugate
la prepararea verzei, vor da mancarii o aroma speciala. Cand este gata
 mancarea trebuie sa aiba zeama putina. Se poate servi cu smantana deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu