ciuperci umplute |
multe moduri de a le gati, retetele de
ciuperci umplute fiind mult apreciate.
Ingrediente - reteta Ciuperci Umplute
v 10 –
12 ciuperci cu palaria mare ;v o ceapa de marime mijlocie (50 g) ;
v 50 g parmezan sau cascaval ras ;
v 100 ml ulei ;
v sare ;
v piper ;
v marar sau patrunjel ;
Mod
de preparare - reteta Ciuperci Umplute
1. Se aleg ciuperci cu palaria
mare. Se spala sub jet de apa, la robinetfiecare ciuperca separat, tinandu-se in mana cu lamelele in sus, ca apa
sa intre printre lamele si sa indeparteze nisipul. Se taie coditele ciupercilor
iar palariile se asaza cu lamelele in jos, pe un servet care va absorbi apa.
2. Ceapa, tocata marunt, se
caleste 2 minute, cu 2 linguri de ulei, se adauga cozile de ciuperci tocate cat
mai marunt, ½ lingurita sare si un varf de cutit cu piper.
3. Se lasa sa fiarba la
foc mic, pana scade apa lor proprie. Daca nu s-au fiert bine, se mai adauga
cate puutina apa pana se moaie (cozile ciupercilor contin mai multa celuloza
decat palariile). Cand sunt fierte si apa complet scazuta, se presara patrunjel
sau marar tocat, sau din ambele.
4. Palariile ciupercilor se
asaza unele langa altele, cu lamelele in susintr-o cratita sau tava smaltuita, unsa bine cu 3-4 linguri de ulei. Se repartizeaza
umplutura in fiecare palarie (se intinde cu cutitul), se presara cu parmezan
sau cascaval si se dau la cuptor, la foc mijlociu, circa 30 minute sa se friga
incet, pana scade apa ce o lasa.
Se servesc reci, ca
aperitiv, stropite cu zeama de lamaie si presarate cu marar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu