antricot de vita cu ciuperci si smantana

Ingrediente

v 1,100 kg antricot de vita fara os ;
v 1 l supa de oase ;
v 200 ml smantana ;
v 300 g ceapa ;

v 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g ciuperci conserva ;
v 50 g faina ;
v 2 kg cartofi ;
v 100 ml ulei ;
v 30 g unt ;
v patrunjel verde ;
v 100 g lamaie ;
v piper ;
v cimbru ;
v vin alb ;
v sare ;
  
Mod de preparare

1.   Carnea de vita se spala, se portioneaza si se bate putin, se sareaza si se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml supa de oase.

2.   Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa, se taie lame iar daca se folosesc ciuperci conserva, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame.

3.   Cartofii se curata si se taie cuburi apoi se fierb in apa cu sare .

4.   Ceapa taiata in felii subtiri se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml supa de oase, se adauga faina dizolvata in 100 ml supa de oase, treptat restul de supa de oase si se fierb circa 15 minute.

5.   Sosul se paseaza peste bucatile de carne, se adauga ciupercile inabusite in unt, smantana, sare, cimbru si piper iar spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
Preparatul se serveste cald cu garnitura de cartofi natur, decor de lamaie si patrunjel verde deasupra.

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