v 1 kg muschi de vita ;
v 150 g costita afumata ;
v 200 g ardei gras ;
v 400 g rosii proaspete sau 200 g rosii conserva ;
v 100 ml ulei ;
v 25 g faina ;
v 25 g usturoi ;
v 150 g ceapa ;
v 100 ml vin alb ;
v 30 g pasta de tomate ;
v piper ;
v patrunjel verde ;
v sare ;
Mod de preparare
1. Carnea de vita se spala, se portioneaza si se inabusa in ulei cu 100 ml apa, se adauga cantitatea de apa necesara si se fierbe aproximativ 30 minute dupa care se scoate in alt vas.
2. In vasul in care s-a inabusit carnea, se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt apoi faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate diluata in 50 ml apa, costita taiata in felii subtiri, ardei gras taiat in fasii, rosii decojite si taiate felii, circa 500 ml apa fiarta, sare, piper si se continua fierberea inca 30 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si patrunjel verde.
Se serveste cald cu garnitura din cartofi, legume, orez, paste fainoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu