v 100 g faina ;
v 400 ml lapte ;v 1,100 kg cotlet de porc fara os ;
v 150 ml ulei ;
v 2 oua ;
v 100 ml smantana ;
v 75 g cascaval ;
v 2 kg cartofi ;
v 30 g pesmet ;
v piper ;
v sare ;
Mod de preparare
1. Cotletul spalat si sarat se inabusa intr-o tava cu 75 ml ulei si 100 ml apa pana se rumeneste.
2. Se incalzesc 50 ml ulei apoi se adauga faina dizolvata cu 100 ml lapte rece, se adauga apoi restul de lapte, se fierbe 15 minute si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari.
3. Dupa ce se raceste putin, compozitia se amesteca cu cartofi fierti in coaja si taiati cuburi, ou, piper si sare dupa care se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet. Se toarna deasupra smantana si se presara cascaval ras. Vasul se introduce la cuptor aproximativ 25 minute pentru gratinare.
4. Dupa ce se portioneaza, cotletul se serveste cald cu garnitura de cartofi gratinati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu