Blatul
v 7 oua mari sau 6 oua si un albus ;v 150 g zahar ;
v 120 g faina ;
v 20 g cacao ;
v 15 ml rom ;
v 3 oua ;
v 3 linguri apa sau lapte ;
v 50 g cacao sau 100 g ciocolata ;
v 150 – 200 g zahar ;
v 250 g unt ;
v un plic cu zahar vanilat ;
v 15 ml rom ;
Siropul
v 200 ml apa ;
v 30 ml rom ;
v 50 – 100 g zahar ;
Mod de preparare
1. Pentru blat, albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul si o lingura cu rom (15 ml) si se bat pana se intareste spuma.
2. Se pun toate galbenusurile peste albusul batut spuma, se bat de 4-5 ori, se adauga toata faina amestecata cu cacaua cernuta prin sita de sarma inoxidabila si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus, de 9-10 ori.
3. Compozitia se rastoarna imediat in forma de tort tapetata cu margarina solida si faina apoi se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, cu 30 minute inainte. Se coace 30-40 minute, nedeschizand cuptorul 20 minute, apoi se mai poate reduce putin focul.
4. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa sa stea 3 minute in forma, apoi se trece cu cutitul pe marginea lui, se pune platoul deasupra, se rastoarna si imediat blatul se intoarce pe baza. Blatul rece se taie in trei foi care se stropesc cu siropul rece apoi se suprapun cu crema intre ele.
5. Pentru sirop, apa se fierbe 2-3 clocote impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga romul.
6. Pentru crema, se amesteca intr-un vas de 2-3 l ouale cu zaharul, 1-2 minute, apoi se dilueaza cu apa sau lapte si se bat 10 minute, cu telul inoxidabil, in forma de para, deasupra unui vas cu apa clocotita, pe care sa-l acopere ca un capac.Cand se ia de pe foc, se adauga imediat cacaua, neaparat cernuta prin sita de sarma inoxidabila, sau ciocolata, rasa prin razatoarea cu gauri mari si vanilia. Se amesteca bine cu telul, pana cand compozitia se omogenizeaza perfect, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pana cand ajunge la temperatura degetului. Dupa aceea se adauga la marginea cremei jumatate din cantitatea de unt moale si se bate cu telul in forma de para numai in unt pana cand acesta se faramiteaza bine si treptat, toata crema adera la el. Se pune si restul de unt la fel, amestecandu-se cu telul circular sau cu mixerul, pana cand toata crema fiarta se incorporeaza in unt si se omogenizeaza, capatand un aspect de alifie. Pentru aroma se pune rom.
7. Se aseaza prima foaie de blat pe platou (care a fost deasupra cand s-a copt), se unge cu 1/3 din crema, apoi se pune foaia din mijloc care se unge cu 1/3 din crema ramasa si deasupra se aseaza foaia care a fost la baza blatului si care este mai dreapta.
8. Tortul se unge lateral si deasupra cu restul de crema si se orneaza cu crema sau frisca dupa preferinta.
9. Se lasa la frigider 2-3 ore ca sa se intareasca crema apoi se serveste.
That cake looks amazing! It would be great if you had a translator on the page, google has a widget :)
RăspundețiȘtergere