v 1,250 kg file de
salau ;
v 175 g faina ;v 125 g unt ;
v 100 g cascaval ;
v 100 ml vin alb ;
v 100 g ceapa ;
v oua (4 galbenusuri) ;
v 500 g ciuperci proaspete sau 250 g ciuperci conserva ;
v 750 ml lapte ;
v 100 g lamaie ;
v piper boabe ;
v sare ;
Mod de preparare
1. Fileul de salau se fierbe 20-30 minute la foc mic in apa cu sare, vin si boabe de piper, lasandu-se in supa pana se raceste, pentru a deveni mai rigid si a se lucra mai usor.
2. Ciupercile proaspete se spala in mai multe ape si se taie lame, iar atunci cand se folosesc ciuperci conserva , se scurg de lichid si se trec prin apa rece dupa care se taie lame.
3. Ciupercile se inabusa in 25 g unt, impreuna cu ceapa taiata marunt.
4. Se prepara ,separat, un sos din 100 g unt topit, faina dizolvata in lapte rece (200 ml) si cantitatea ramasa de lapte si se fierb 15 minute.
5. Cand se raceste sosul, se adauga galbenusuri, sare si ciuperci si se toarna peste fileurile de peste asezate pe platou.Se presara cascaval ras deasupra si se introduce in cuptor pentru gratinare.
Se serveste cald cu rondele de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu