550 g carne ;
125 g ceapa ;550 g cartofi sau 250 g paine alba ;
2 oua ;
50 g faina ;
150 g ulei ;
patrunjel verde ;
piper ;
sare ;
Pentru sos
200 g ceapa ;
100 g morcovi ;
100 g telina radacina ;
100 g patrunjel radacina ;
100 ml ulei ;
100 ml pasta de tomate ;
20 ml otet de 9o ;
75 g faina ;
sare ;
1-2 foi de dafin ;
Mod de preparare
1. Carnea de porc sau amestecata cu carne de vitel sau piept de pui se spala, se taie bucati si se toaca de 2 ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si calita cu 2 linguri de ulei.
2. Cartofii se curata de coaja, se spala si se rad fin iar in cazul cand se foloseste paine aceasta se moaie putin in apa rece si se stoarce bine.
3. Se adauga la compozitia cu carne tocata cartofi rasi sau paine, oua, marar sau patrunjel verde tocat, sare si piper si se amesteca bine.
4. Din compozitia obtinuta se ia cate o lingurita cu varf, se modeleaza chiftele de forma rotunda, aplatizata, folosind faina si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Chiftelele se stropesc cu ulei si se introduc la cuptor circa 30 minute la foc moderat ca sa se rumeneasca putin la suprafata.
5. Pentru sos, ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina curatate, spalate si taiate felii se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina, pasta de tomate diluata in 200 ml apa, sare, otet, foi de dafin si apa fiarta. Se fierbe circa 30 minute si se strecoara.
6. Sosul se toarna peste chiftele si se lasa la cuptor aproximativ 15 minute ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul.
7. Preparatul se serveste cald cu piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu