v 500 g amestec de fructe de mare ;
v 1 pachet foi de lasagna ;
v 3 catei de usturoi ;
v 100 ml vin alb ;
v 200 g rosii decojite ;
v busuioc ;
v 800 ml lapte ;
v 100 g unt ;
v 4 linguri cu faina ;
v 150 g parmezan ras ;
v 2 linguri cu sos de soia ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Fructele de mare se trec sub jet de apa apoi se lasa la scurs. Se pune la incins jumatate din cantitatea de unt apoi se adauga fructele de mare. Dupa aproximativ 10 minute, se adauga vinul, rosiile pasate, usturoiul, sare si busuioc maruntit.
Ø Dupa ce sosul a capatat consistenta, se ia de pe foc si se adauga sosul de soia, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Ø Pentru sosul bechamel, se topeste untul ramas, se adauga faina, se amesteca apoi se pune laptele putin cate putin amestecand repede ca sa nu ramana cocoloase si se lasa sa se ingroase putin.
Ø Se unge o tava cu ulei sau cu putin unt si se pune un polonic cu sos bechamel. In sos se aseaza o foaie de lasagna, peste ea se pune sos cu fructe de mare, se presara putin parmezan, iarasi o foaie de lasagna si tot asa pana se termina ingredientele. Deasupra se pune sos rosu si cateva fructe de mare apoi se presara tot parmezanul ramas. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu