v 1,500 kg carne de pui ;
v 150 g unt ;
v 200 g ceapa ;
v 125 g faina ;
v 300 g smantana ;
v 2 kg conopida ;
v 500 ml lapte ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Ceapa, taiata marunt, se infierbanta un minut in grasime si imediat se adauga carnea de pui taiata in bucati. Se amesteca sa se coaguleze la suprafata, adaugand sare sau ,,Vegeta” si 100 ml apa. Se fierbe acoperita, la foc mic sau se da la cuptor tot acoperita, adaugand cate putina apa, pana cand se moaie bine. Daca se pune apa multa, cat sa o cuprinda, carnea capata gust de fiert (rasol).
Ø Conopida se curata, se desparte in buchetele, se spala si apoi se fierbe circa 20 minute in apa clocotita cu putina sare si lapte (care albeste).
Ø Separat, in 75 g unt, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, apoi restul de lapte, smantana, sare si se fierb circa 15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne, se adauga conopida si se fierb aproximativ 10 minute.
Preparatul se serveste fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu