macaroane cu ficatei de pasare si sos tomat

Ingrediente

v 500 g macaroane ;
v 400 g ficat de pasare ;
v 75 ml ulei ;
v 75 g unt ;

v 50 g ceapa ;
v 150 g cascaval ;
v 1 l sos tomat ;
v sare ;

Pentru sos tomat
v 1 l supa de oase ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 50 g morcovi ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;
  
Mod de preparare

1.   Se fierb macaroanele in apa clocotita cu sare, se racesc in apa 15 minute si se trec sub jet de apa rece.

2.   Ficateii de pasare se spala si se taie in jumatati apoi se inabusa in ulei impreuna cu ceapa taiata marunt.

3.   Pentru prepararea sosului tomat, legumele (ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina) se curata si se taie felii apoi se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in putina apa, pasta de tomate diluata in 150 ml apa, foi de dafin, piper, cimbru si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul.

4.   Ficateii si ceapa se adauga deasupra macaroanelor fierte impreuna cu sos tomat, unt topit si cascaval ras.
Se serveste fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu